Poznań Mentoring Walk

Informacje dla mediów (2018)

Druga edycja Poznań Mentoring Walk

Już 15 kwietnia 2018 roku, po raz drugi w Poznaniu, zapraszamy na Poznań Mentoring Walk. Główny punkt programu to spacer, podczas którego pary Mentor i Mentee mogą porozmawiać na tematy związane z rozwojem osobistym i zawodowym.

Inicjatywa skierowana jest do kobiet, które w świadomy sposób chcą kształtować swoją dalszą ścieżkę kariery. To okazja, aby wymienić się doświadczeniami oraz poznać przedstawicieli lokalnych organizacji biznesowych i kulturalnych. Idea wydarzenia nawiązuje do Global Mentoring Walk organizowanego przez Vital Voices Chapter Poland w Warszawie. Jego misją jest wspieranie kobiet o potencjale przywódczym.

Pary Mentor i Mentee łączone są na podstawie ich kompetencji, ale również zainteresowań. Podczas takiego spotkania Mentee mają okazję zastanowić się wspólnie z Mentorem nad wyzwaniami, które napotykają na swojej drodze do realizacji celów zawodowych.

Zdjęcie uczestników Poznań Mentoring Walk

Więcej informacji o wydarzeniu można znaleźć na stronie: https://www.poznanmentoringwalk.pl/ lub skontaktuj się z nami: kontakt@poznanmentoringwalk.pl